Nagrada Dunava 2019. za male i praktične projekte na temu uključivanja Roma u dunavskoj regiji

Large danube

Europska dunavska akademija (EDA) i njezini partneri - Vijeće dunavskih gradova i regija, Državna udruga njemačkih Sinta i Roma Baden-Württemberg i savezna država Baden-Württemberg - pozivaju na podnošenje prijava za Otvorenu nagradu Dunava 2019 za male i praktične projekte na temu uključivanja Roma u dunavskoj regiji.


Tražimo male i kratkoročne projekte i inicijative koje potiču i promiču kulturnu raznolikost Roma u društvu unutar dunavske regije. Prijedlozi projekata mogu biti unutar sljedećih glavnih tema:  •  Glazba, ples, film, fotografija, vizualne umjetnosti, kazalište i književnost

  •  Promicanje društvenih, kulturnih i jezičnih identiteta Roma

  •  Promicanje razumijevanja, odnosno smanjenje stereotipa i predrasuda

  •  Poboljšanje socijalne situacije Roma.


Najbolji projekti ili inicijative odabrat će i nagraditi žiri stručnjaka i dionika koje je pozvala Europska dunavska akademija. Pobjednici će dobiti nagradu u iznosu do 100% za troškove projekta od 500 do 3.500 eura!


Molimo koristite jednostavan obrazac za prijavu na Otvorenu nagradu Dunava:


http://opendanube.eu/application/


Osim toga, nagrađeni projekti i inicijative bit će predstavljeni na festivalu ROMNO POWER 20. rujna 2019. godine u Ulmu u Njemačkoj. Troškove putovanja će pokriti Europska dunavska akademija. Rok za prijavu je 15. srpnja 2019. godine!


Također, proslijedite ove informacije svim svojim prijateljima i potencijalnim romskim zajednicama. Kontakt za sva dodatna pitanja: award@opendanube.eu