Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj najavljuje treći krug programa stipendiranja digitalnog obrazovnog programa

Large image003

Svrha ovogodišnjeg programa, koji je usmjeren budućim hrvatskim donositeljima odluka, je naučiti više o britanskim politikama za suzbijanje klimatskih promjena, razmijeniti iskustva te stvoriti partnerstva između dviju zemalja, uoči sljedeće klimatske konferencije COP26 u Glasgowu.


Program je usmjeren na pojedince koji rade za hrvatsku vladu, nevladine organizacije ili tvrtke čiji je rad usmjeren na klimatske promjene, zeleni oporavak i zelena rješenja dok je cilj programa stvoriti mogućnosti za buduću suradnju, kao i potencijalno sudjelovanje na događajima vezanima uz COP26 u narednoj godini.


Program će se sastojati od četiri tjedne poludnevne sesije, organizirane putem platforme Zoom. Edukacija će biti posvećena rješavanju klimatskih promjena i pokretanju klimatskih akcija, razvoju inicijativa koje smanjuju emisiju ugljika i koje potiču napredak u područjima prometa i prirode te istovremeno promiču stručnost u korištenju zelene tehnologije kako u poslovanju tako i trgovini.


Program će se odvijati od 26. siječnja do 16. veljače 2021. godine, a uključit će ukupno 12 predstavnika iz Hrvatske dok su prijave za sudjelovanje otvorene do 18. siječnja 2020. godine.


Otvoreni poziv (ENG)


Nacrt programa (ENG)