Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost "Volim Križevce"

Large volimkrizevcelogo

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost "Volim Križevce" objavila je 2. javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2021./2022. temeljem kojeg će dodijeliti najviše dvadeset stipendija mladima Križevaca, od toga po najviše pet stipendija za učenike srednjih škola i redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija slabijeg imovinskog stanja i po najviše pet stipendija za nadarene učenike srednjih škola i redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija.


Stipendije se, kao i prošle godine, dodjeljuju na razdoblje od devet mjeseci - učenička, i to srednjoškolska, iznosit će petsto kuna mjesečno, a studentska tisuću kuna mjesečno. Prijavu na natječaj moguće je podnijeti isključivo putem elektroničkog obrasca za prijavu objavljenog na službenim internetskim stranicama Zaklade stipendije.volimkrizevce.hr, od početno 2. studenog do zaključno 15. studenog 2021. godine u 23:59:59 sati. Prijave poslane nakon isteka roka za podnošenje prijava ili dostavljene na bilo koji drugi način neće se razmatrati.


Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost "Volim Križevce" je prva suvremena zaklada osnovana 2019. u Križevcima, čije se djelovanje zasniva i na filantropskoj ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, znamenitog Križevčanina iz 17. stoljeća koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače nikad ne bi imali priliku za to. Zaklada je osnovana sa svrhom razvoja filantropije i drugih oblika društvene potpore za promociju solidarnosti i zaštite ljudskih prava, kao i za podršku lokalnom razvoju te promociju društvenog poduzetništva.


Vrijednosti na kojima Zaklada "Volim Križevce" temelji svoje djelovanje su poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda, solidarnost, socioekonomska pravda, nenasilje, uključivost, uvažavanje različitosti, ravnopravnost, sloboda izbora i izražavanja, očuvanje prirodnih i kulturnih dobara. Zaklada se u svom radu vodi sljedećim načelima: solidarnost, odgovornost, otvorenost, održivost, suradnja, participacija, dijalog, transparentnost, upravljanje sukobom interesa, znanje i trajno učenje.


"Za sve dodatne informacije i pojašnjenja možete nas kontaktirati elektroničkom poštom na info@volimkrizevce.hr ili porukom putem naše službene Facebook stranice Volim Križevce," poručuju iz Zaklade.


Izjava - upravitelj zaklade mr. sc. Hrvoje Belani, dipl. ing. el.: "Izuzetno smo ponosni da drugu godinu zaredom provodimo natječaj za stipendiranje mladih Križevčanki i Križevčana, u čiju svrhu smo u sklopu Zaklade uspostavili dva fonda - Socijalni fond "Zakmardi" iz kojeg želimo dati podršku onima kojima je to najpotrebnije te Obrazovni fond "Vavra" za stipendiranje nadarenih učenika i studenata."


Izjava - predsjednica Zakladne uprave Ivana Dubravec, mag. geol.: "Zahvaljujemo svim dosadašnjim podupirateljima Zaklade te ujedno pozivamo zainteresirane fizičke i pravne osobe da nam iskažu potporu putem donacije jer ulaganje u obrazovanje mladih nema alternativu, posebno u ovim kriznim vremenima u kojima se nalazimo i iz kojih želimo da mladi izađu što otporniji i spremniji za sve izazove."


Izjava - predsjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija dr. sc. Ana Končurat, dr. med. vet.: "Naša je Zaklada uspjela napraviti iskorak i povećati broj mogućih stipendija za naše mlade sugrađane. Zahvaljujući svim donatorima, novim ćemo natječajem opravdati ukazano povjerenje, dokazati djelotvornost i ono najbitnije, pružiti podršku onima kojima je najpotrebnije. Pridružite nam se, podržite nas, uključite se, možda će baš Vaši koraci utabati stazu nečijih mogućnosti."


Izjava - bivša stipendistica Zaklade "Volim Križevce" Ana-Maria Rešetar, mag. paed.: "Drago mi je da se nastavlja stipendiranje učenika i studenata, posebice jer iz prve ruke znam koliko stipendija može olakšati studiranje. Izuzetna mi je čast ove godine obnašati ulogu člana povjerenstva te pozivam sve zainteresirane učenike i studente da se prijave i iskoriste ovu sjajnu priliku koja će im zasigurno pomoći."


Poveznica na natječaj: https://stipendije.volimkrizevce.hr/ ili izravno na https://volimkrizevce.hr/2021/11/02/javni-natjecaj-za-dodjelu-stipendija-ucenicima-i-studentima-2021-2022/


Upute za donatore: https://volimkrizevce.hr/podrzite-i-donirajte/


Web sjedište zaklade: https://www.volimkrizevce.hr/