SOCIJALNA SKRB

Da je udomitelj biti lako udomitelj bi bio svako

Podržite i Vi!

Saznajte kako možete pomoći i uključiti se.

O INICIJATIVI

Udomitelji su osobe koje u svoj dom primaju i brinu 24 sata dnevno 365 dana u godini ljude sa margina društva, one koji si ne mogu priuštiti starački dom, one kojih se društvo odreklo, koje su njihovi najbliži napustili i zaboravili ili se o njima ne mogu brinuti. Najčešće su to osobe s invaliditetom, psihičkim poteškoćama, stari i nemoćni koji bi da nema udomitelja najvjerojatnije završili na ulici. U udomiteljskoj obitelji oni dobivaju ljubav i brigu zamjenske obitelji, bivaju prihvaćeni u zajednicu i dobivaju priliku za novi početak. Udomitelji sami, svojim sredstvima i prema svojim mogućnostima uređuju i opremaju prostorije u kojima žive i borave korisnici. Obzirom na ograničene kapacitete bolnica i ustanova u udomiteljske obitelji se smještaju korisnici sa sve težim dijagnozama i koji zahtijevaju sve kompleksniju opremu te prilagođeni namještaj, rukohvate, prilagođene kupaonice i ulaze. Kako bi se pomoglo udomiteljima u prilagodbi prostora i opreme molimo pomoć od strane društveno osjetljivih potencijalnih partnera da pomognu u provedbi projekta donacijama u stvarima i novcu.

+ INFO

Lokacija: Hrvatska Republika Hrvatska

Početak: 09/11/19

Kraj: 20/12/19

Kuten.iva@gmail.com

+ Kako pomoći?

Donacijama u stvarima ili u novcu koje će Nacionalna udruga usmjeriti udomiteljima koji se brinu o korisnicima s najtežim psihofizičkim poteškoćama.

Podržite inicijativu!

Imaš Ideju?

Ako želiš pokrenuti inicijativu, akciju, projekt za dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Platforma ZADobroBIT! okuplja filantrope koji pomažu provedbu ideja za opće dobro. Registracija