DOBRE VIJESTI

Erasmus studentska mreža Hrvatska (ESN) izdala Priručnik za studente i mlade

Erasmus studentska mreža Hrvatska (ESN) izdala je Priručnik za studente i mlade „Mobilnost na jednom mjestu“ kako bi što više mladih upoznali s pojmom mobilnosti te konkretnim prilikama i ponudama mobilnosti za hrvatske studente i mlade.

Mobilnost na jednom mjestu - Priručnik za studente i mlade napravljen je s ciljem informiranja hrvatskih studenata i mladih o programima mobilnosti te s nadom da će motivirati ovu ciljnu skupinu da se odvaži na mobilnost.

Digitalna verzija ove publikacije dostupna je na mrežnim stranicama Erasmus studentske mreže Hrvatska (www.esn.hr ) i na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije (www.ampeu.hr).

Publikacija ostvarena uz financijsku potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

 

O Erasmus studentskoj mreži

Erasmus studentska mreža Hrvatska (ESN) neovisna je, neprofitna, studentska, dobrovoljna, apolitična, nevladina i nereligiozna nacionalna organizacija vođena načelima Erasmus studentske mreže AISBL.

ESN je najveća studentska organizacija u Europi. Prisutna je na više od 1000 visokih učilišta iz 42 zemlje, a mreža se neprestano razvija i širi. Ima oko 15 000 aktivnih članova koji djeluju u mnogim podružnicama uz podršku lokalnih studenata koji nisu dio organizacije, već su dio tzv. sustava buddyja te uglavnom brinu o međunarodnim studentima. Dakle, ESN uključuje oko 40 000 mladih ljudi koji volonterski rade za oko 350 000 međunarodnih studenata svake godine.

 

Imaš Ideju?

Ako želiš pokrenuti inicijativu, akciju, projekt za dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Platforma ZADobroBIT! okuplja filantrope koji pomažu provedbu ideja za opće dobro. Registracija