DOBRE VIJESTI

Hrvatska obilježava Europski dan filantropije i zakladništva u okviru Tjedna filantropije 2023.

Tjedan filantropije 2023.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatorica Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 41 članicu, i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po osmi put uključuje se u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva i to tijekom Tjedna filantropije u razdoblju od 23. rujna do 1. listopada 2023. godine.

Članice Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT!, navedene u Kalendaru događanja (niže u tekstu), organiziraju ovim povodom brojne aktivnosti kojima je cilj motivirati što veći broj građana/-ki da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

                                

Središnje obilježavanje Tjedna filantropije 2023. održat će se u Zadru, u petak, 29. rujna i to organiziranjem aktivnosti u okrugu Opće bolnice Zadar i okrugu IMPACT- Europskog centra međusektorske suradnje za održivi razvoj.

U okviru središnjeg obilježavanja planirani su brojni interaktivni sadržaji usmjereni djeci i mladima kako bi ih se senzibiliziralo i usmjerilo u osvještavanje važnosti filantropskog angažmana te važnosti njihovih osobnih doprinosa globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a. Ove godine u središnje obilježavanje uključiti će se učenici 3 škole Zadarske županije i to: Osnovna škola Stanovi, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov i Klasična gimnazija Ivana Pavla II. koji su ove godine uspješno završili sCOOLFOOD program (Završni video).

Tri aktivnosti koje će se provoditi u sklopu središnjeg obilježavanja:

*OKUPAJ ŽIVOT BOJAMA

Učenici zadarskih škola oslikat će kroz akciju 'Okupaj živo bojama' zidni mural na zgradi bolnice kod dijela Službe za ginekologiju i opstetriciju u suradnji s uličnim umjetnikom, gospodinom Mirom Petkovićem Modulom;

*DJECA ZA DJECU S OTISKOM SRCA

Učenici, polaznici nižih razreda, sudjelovati će u radionicama koje će se održati u IMPACT centru. Kreativne radionice 'Djeca za djecu s otiskom srca' biti će usmjerene izradi igračaka koje će se darovati malim pacijentima - djeci koja su na liječenju u Općoj bolnici Zadar;

*ZA ZELENO SRCE GRADA

Djeca i mladi zajedno s predstavnicima zaklada posadit će donirana stabla u okrugu Opće bolnice Zadar kako bi zazelenili okoliš kroz akciju 'Za zeleno srce grada'.

  • Kalendar događanja u Tjednu filantropije 2023. možete preuzeti OVDJE.
Facebook

Hrvatska

Imaš Ideju?

Ako želiš pokrenuti inicijativu, akciju, projekt za dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Platforma ZADobroBIT! okuplja filantrope koji pomažu provedbu ideja za opće dobro. Registracija