DOBRE VIJESTI

Otvorene prijave za sudjelovanje u programu „Ostavi dobar trag“

Erste banka zajedno s partnerima Zakladom Solidarna, Panda komunikacijama i Social Prudence Consulting-om osmislila je program namijenjen neprofitnim organizacijama koje svojim djelovanjem pozitivno utječu na društvo te koje već imaju ili razvijaju proizvod ili uslugu. Programom Ostavi dobar trag  želi se pomoći neprofitnim organizacijama da ostvare i unaprijede svoje djelovanje i da svojim korisnicima pruže još više.

Kroz program izobrazbe i individualnog mentoriranja želi se pokazati kako organizacije civilnoga društva mogu:

  • izraditi ili unaprijediti društveni poslovni model,
  • kreirati strategiju za prikupljanje sredstava,
  • ispričati svoju priču – bila ona osobna, organizacijska ili priča korisnika te
  • unaprijediti predstavljanje na digitalnim kanalima.

Program izobrazbe je sastavljen u tri modula koji je osmišljen zajedno sa partnerima Erste banke:

  1. Sa Zakladom Solidarna obrađivat će se tema organizacije poslovnog društvenog modela i primjena odgovarajuća teorije promjene u poslovanju.
  2. Sa Social Prudence Consultingom analizirat će se financijsko zdravlje svake organizacije te pripremiti detaljan plan aktivnosti za prikupljanje sredstava namijenjenih konkretnom dijelu poslovanja.
  3. Od Panda komunikacija moći će se naučiti kako pridobiti pozornost i podršku donatora. Za to je potrebno znati kako ispričati svoju osobnu priču, uživo ili digitalno.  

Nakon ova tri modula predstavit će se fundraising kampanja pred stručnim žirijem, a pobjednička organizacija osvojit će dodatnu individualnu mentorsku i organizacijsku podršku Panda komunikacija i Social Prudence Consultinga u vrijednosti 10.000 EUR.

Sve detalje o programu možete pronaći ovdje, a prijave su otvorene od 1. do 24.9.2023.

Imaš Ideju?

Ako želiš pokrenuti inicijativu, akciju, projekt za dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Platforma ZADobroBIT! okuplja filantrope koji pomažu provedbu ideja za opće dobro. Registracija