ZADOBROBIT.HR

Naš je cilj potaknuti kulturu davanja i zalaganja za opće dobro u najširoj javnosti. Želimo podići svijest o tome da je ulaganje u dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici vrijednost koja obogaćuje sve sudionike.

Vidi više

Što je to platforma ZaDobro.BIT! i kome je namijenjena?

Platforma ZaDobro.BIT! okuplja filantropske incijative te ih spaja s društveno korisnim akcijama koje traže neki oblik pomoći. Ovim putem otvaramo put inovativnim načinima financiranja i podrške idejama za opće dobro.

 

Aktivisti

Ako imaš inicijativu, akciju ili projekt kojime želiš doprinijeti dobrobiti lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Svi prijedlozi aktivno razmatraju filantropske organizacije, članice platforme. Zbog toga je važno kvalitetno predstaviti ideju te opisati kakvu vrstu pomoći tražiš. Tamo gdje je to primjenjivo, administratori platforme aktivno će pristupiti incijatorima ideje i predložiti povezivanje s filantropima i poduzetnicima.

 

Organizirani filantropi

Kroz Forum ZaDobro.BIT! okupljamo zaklade te zajednički radimo na razvoju organizirane filantropije u Hrvatskoj. Pozivamo sve zaklade, fundacije i filantrope da nam se priključe u toj zadaći. Kontaktirajte nas i postanite članom(icom) Foruma.

 

Poduzetnička filantropija

Aktivno gradeći mrežu poduzetnika voljnih ulagati u društveno korisne projekte želimo potaknuti komunikaciju o važnosti ulaganja u dobre ideje i zajednicu. Poduzetnici mogu biti donatori ili ulagači. Osim novca, pomoć pružaju kroz kontakte, savjete, robu i usluge. Postani dio naše mreže. Kontaktiraj nas i zamolit ćemo te da ispuniš upitnik o svojim interesima i sposobnostima kako bismo ti mogli pristupiti kad se pojavi ideja koja se uklapa u tvoj profil.

 

Tko smo?

Platformu ZaDobro.BIT! inicirala je i podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Vođenje i koordinaciju platforme tijekom 2016. godine preuzela je Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj. Aktivno je koriste članice Foruma ZaDobro.BIT!