PHILEA FORUM ŠIBENIK 2023

Nacionalni park Krka - Teslina turbina

PHILEA Forum - Site Visit PHILEA Forum Šibenik 2023

Site visit - Nacionalni park Krka

28. kolovoza 1895. godine, zaslugom Nikole Tesle, prva hidroelektrana u Europi je puštena u rad dok je Šibenik postao prvi grad u svijetu napajan izmjeničnom strujom.

127 godina poslije, okružena jednim od najslavnijih hrvatskih nacionalnih parkova, hidroelektrana Krka je još uvijek u funkciji i stoji kao povijesni spomenik mogućem suživotu industrije i okoliša. Nažalost, za to vrijeme, naš planet je postao žrtva našeg zanemiravanja.

Slikovitom šetnjom Nacionalnim parkom Krka, zajedno s predstavnicima vodećih hrvatskih organizacija za zaštitu okoliša, pokušat ćemo ponovno promisliti o gorućim problemima klimatskih promjena i mogućim novim modalitetima ljudskog djelovanja prema boljoj, održivoj budućnosti.

Mislimo da nema boljeg mjesta za to od netaknutog bisera slapova Krke, čija je flora i fauna uspjela opstati usprkos tisućama godina ljudskog djelovanja.

Hrvatska Šibenik

Imaš Ideju?

Ako želiš pokrenuti inicijativu, akciju, projekt za dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Platforma ZADobroBIT! okuplja filantrope koji pomažu provedbu ideja za opće dobro. Registracija