PHILEA FORUM ŠIBENIK 2023

Zadar: Hrvatska kuća filantropije

PHILEA Forum - Site Visit PHILEA Forum Šibenik 2023

Site visit - Zadar

U Hrvatskoj kući filantropije, koja djeluje u sklopu IMPACT centra u Zadru kao centar za obuku, razvoj i istraživanje za filantropiju, moći ćete pogledati izložbu „Filantropi u Hrvatskoj“ te razgovarati s predstavnicima zaklada, članicama Hrvatskog foruma "ZaDobroBIT" o značajnim projektima i ulaganjima u socijalne programe, društveno poduzetništvo, inovacije i inicijative u lokalnim zajednicama u Republici Hrvatskoj. Nakon toga slijedi šetnja do centra grada gdje ćemo Vas upoznati s bogatom poviješću, zanimljivostima i znamenitostima Grada Zadra. Na kraju naše walk&talk ture rivom pozdravit ćemo sunce, uživati ​​u zvukovima Morskih orgulja i osvježiti se u lounge baru Garden.

Naš obilazak započinjemo kod Pozdrava suncu, instalacije koja se nalazi na gradskoj rivi tik uz Morske orgulje. S ovog mjesta pruža se pogled na Zadarski kanal, otoke i zalazak sunca po čemu je Zadar naširoko poznat. Nakon toga slijedi šetnja centrom grada gdje ćemo Vas upoznati s bogatom poviješću, zanimljivostima i znamenitostima Grada Zadra.

Odatle ćemo se uputiti prema Hrvatskoj kući filantropije koja djeluje u sklopu Centra IMPACT. Hrvatska kuća filantropije u Zadru otvorena je 2018. godine kao resursni centar za obuku, razvoj i istraživanje u filantropiji. Nakon osvježenja, moći ćete pogledati izložbu „Filantropi u Hrvatskoj“ te razgovarati s predstavnicima zaklada, članicama Hrvatskog foruma „ZaDobroBIT“ o značajnim projektima i ulaganjima u socijalne programe, socijalno poduzetništvo, inovacije i inicijative u lokalnim zajednicama u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska Zadar

Imaš Ideju?

Ako želiš pokrenuti inicijativu, akciju, projekt za dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Platforma ZADobroBIT! okuplja filantrope koji pomažu provedbu ideja za opće dobro. Registracija