Logo 16bc07612338125970fcc844dc3eb8d27316e552b41481f99586784f73ff2e11
Inicijativa za osnutak je potekla od djelatnika Fakulteta i srodne industrije s područja prehrambene tehnologije i biotehnologije.

Biotehnička zaklada Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta

Biotehnička zaklada Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta osnovana je 1996. g. i prva je Zaklada u visokom školstvu Republike Hrvatske. Zaklada je osnovana s ciljem promicanja biotehnologije, prehrambene tehnologije, nutricionizma i zaštite okoliša s osnovnom namjenom uporabe sredstava kao nagrade, stipendije i potpore najboljim studentima i mladim istraživačima.

Velika je uloga kvalitetnih stručnjaka u proizvodnji hrane i procjeni njene nutritivne vrijednosti, u primjeni biotehnoloških metoda pri proizvodnji hrane i lijekova te rješavanju sve većih zahtjeva za očuvanjem okoliša.

Gospodarstvenici izdvajanjem svojih sredstava neposredno potpomažu edukaciju i usavršavanje budućih inženjera, magistara i doktora znanosti, a najbolje i najkreativnije među njima Zaklada preporučuje tvrtkama članicama Zaklade, znanstvenim institucijama i fakultetima kao buduće djelatnike odnosno suradnike.

Zaklada dodjeljuje sredstva samo redovitim i odličnim studentima koji svojim kreativnim rezultatima već i tijekom studija na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju mogu pridonijeti gospodarstvu Republike Hrvatske.

http://www.biotehnicka-zaklada.hr

Screen shot 2016 09 23 at 01.07.53

Imaš ideju?

Ako želiš pokrenuti inicijativu, akciju, projekt za dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Platforma ZADobroBIT! okuplja filantrope koji pomažu provedbu ideja za opće dobro. Otvori korisnički račun

Što nudimo?

Kroz Forum ZADobroBIT! okupljamo zaklade te zajednički radimo na razvoju organizirane filantropije u Hrvatskoj.

Kao članica mreže Transnational Giving Europe otvorili smo mogućnost primanja međunarodnih donacija.

Poduzetnička filantropija

Nudimo pomoć pri povezivanju s poduzetnicima voljim investirati u društveno korisne projekte.

Više o poduzetničkoj filantropiji