Logo
Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” promiče razvoj filantropije koju smatramo nužnim preduvjetom za razvoj civilnog društva.

Regionalna zaklada za lokalni razvoj "Zamah"

Naša je svrha razvoj lokalnih zajednica. Stoga pružamo podršku inicijativama građana, promičemo razvoj zapostavljenih i ruralnih krajeva Hrvatske, volonterske aktivnosti članova malih zajednica i osobito aktivnu uključenost građana u rješavanju problema njihovih zajednica.

Zaklada je registrirana 25. svibnja 2006. godine. Inicijatori i osnivači (zakladnici) su zaposlenici udruge Centar za civilne inicijative (CCI) iz Zagreba, Milan Medić, Mladen Djurkinjak, Mirela Despotović i Drago Vručinić te Davor Bončina, zaposlen u United Nations Development Program (UNDP) u Hrvatskoj.

Zaklada Zamah djeluje regionalno – na području središnje i sjeverne Hrvatske i pokriva područje sljedećih županija: Zagrebačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Grad Zagreb. U svima uspješno surađujemo s predstavnicima lokalne i regionalne uprave te organizacijama civilnog društva i ostalim institucijama.

Korisnici naših potpora pripadaju različitim skupinama – od djece i mladih, udruge žena, umirovljenika, nezaposlenih, osoba s invaliditetom i drugih – a inicijative koje potpomažemo vrlo su raznovrsne – obnavljanje i uređivanje dječjih i sportskih igrališta, ekološke akcije, inicijative za očuvanje baštine i unapređenje kulture te inicijative koje rješavaju različite probleme u zajednici.

U partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva od 2007. godine provodimo Decentralizirani model financiranja razvoja civilnog društva u Hrvatskoj. U programu „Naš doprinos zajednici“ objavljujemo natječaje za financijsku potporu građanskim inicijativama (koje provode udruge, mjesni odbori, škole, javne ustanove i dr.) u lokalnim zajednicama.

Zaklada se financira javnim sredstvima, sredstvima nacionalnih i međunarodnih institucija te prilozima građana.

http://www.zamah.hr

Template thumbnail transparent

Povezane inicijative, akcije ili projekti