Logo 16bc07612338125970fcc844dc3eb8d27316e552b41481f99586784f73ff2e11
Vrijednosti na kojima počiva djelovanje Zaklade su poštivanje osoba treće životne dobi, razumijevanje njihovih potreba, odgovornost, dijalog, suradnja, partnerstvo, upornost, zanos, strast, povjerenje, uvažavanje različitih mišljenja, ne bojati se biti drukčiji.

Royalova zaklada za međugeneracijsku solidarnost

Royalova zaklada za međugeneracijsku solidarnost osnovana je u svibnju 2008. godine prvom Odlukom Uprave i uz suglasnost Nadzornog odbora Royal mirovinskog osiguranja, pod imenom Zaklada Royal mirovinskog osiguranja. Zakonski preduvjeti za početak rada ostvareni su u travnju 2010. godine temeljem Rješenja Ministarstva uprave. Ne odustajući od temeljne vizije i misije zaklade – kontinuiranom poticanju solidarnosti između starije i mlađe generacije – donesena je odluka o njezinom preimenovanju u Royalova zaklada za međugeneracijsku solidarnost, koji je Ministarstvo uprave odobrilo Rješenjem izdanim u travnju 2012. godine.

Poticanje pojedinačnog i institucionalnog razumijevanja te pružanje potpora za socijalne, zdravstvene, duhovne, materijalne, kulturne i druge potrebe osoba treće životne dobi.

Razvijati svijest, motivirati i poticati pojedince i institucije na obične, jednostavne, svakodnevne, lako ostvarive male aktivnosti kojima će činiti velike stvari u životu osoba treće životne dobi. Promicati kulturu umirovljenja. Neprestance i neumorno isticati vrijednosti koje možemo primati od osoba treće životne dobi: iskustvo, poglede na stvari i ljude iz njihove perspektive, znanje itd.

Promijeniti mentalitet svih generacija u društvu s ciljem dostojnog odnosa i poštivanja osoba treće životne dobi. Stvoriti okruženje i uvjete da treća životna dob dobije uzvišeni, kraljevski status. Postati općeprihvatljiva i drukčija korporativna zaklada.

http://www.zaklada-royal.hr

Screen shot 2016 09 23 at 01.26.00

Imaš ideju?

Ako želiš pokrenuti inicijativu, akciju, projekt za dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Platforma ZADobroBIT! okuplja filantrope koji pomažu provedbu ideja za opće dobro. Otvori korisnički račun

Što nudimo?

Kroz Forum ZADobroBIT! okupljamo zaklade te zajednički radimo na razvoju organizirane filantropije u Hrvatskoj.

Kao članica mreže Transnational Giving Europe otvorili smo mogućnost primanja međunarodnih donacija.

Poduzetnička filantropija

Nudimo pomoć pri povezivanju s poduzetnicima voljim investirati u društveno korisne projekte.

Više o poduzetničkoj filantropiji