Logo 16bc07612338125970fcc844dc3eb8d27316e552b41481f99586784f73ff2e11
Zaklada je osnovana u čast maestra Ljube Stipišića Delmate (1938.-2011.), čuvara dalmatinske glazbene baštine, aranžera, skladatelja i dirigenta.

Zaklada Ljubo Stipišić Delmata

Zaklada Delmata ima više zadataka. Na prvom mjestu su otkrivanje, proučavanje i digitalizacija širokog skladateljevog opusa, a zatim stipendiranje studenata, izdavanje monogra je i dokumentarnog filma o životu i djelu Ljube Stipišića, osnivanje kolegija klapskog pjevanja na splitskom Sveučilištu za što nam je veliki poticaj i potvrda vrijednosti nedavno uvrštavanje klapskog pjevanja na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine.

Osnivač Zaklade Ljubo Stipišić Delmata je Gradska knjižnica Zadar, ustanova koja je dugi niz godina surađivala s maestrom na više zajedničkih projekata poput predavanja o klapskoj glazbi, priređivanja klapskih koncerata, izdavanja nekoliko priručnika maestra Stipišića, osnivanja Festivala dječjih klapa i poticanja dječjeg klapskog pjevanja širom Hrvatske i brojnim drugim.

http://www.delmata.org

Delmata logo transparent3 rgb

Imaš ideju?

Ako želiš pokrenuti inicijativu, akciju, projekt za dobrobit lokalne zajednice ili pojedinaca u lokalnoj zajednici, ovo je mjesto na kojem ga možeš predstaviti i pronaći podršku. Platforma ZADobroBIT! okuplja filantrope koji pomažu provedbu ideja za opće dobro. Otvori korisnički račun

Što nudimo?

Kroz Forum ZADobroBIT! okupljamo zaklade te zajednički radimo na razvoju organizirane filantropije u Hrvatskoj.

Kao članica mreže Transnational Giving Europe otvorili smo mogućnost primanja međunarodnih donacija.

Poduzetnička filantropija

Nudimo pomoć pri povezivanju s poduzetnicima voljim investirati u društveno korisne projekte.

Više o poduzetničkoj filantropiji