Logo
Zaklada "Zajednički put" je neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi dostojanstvenog, kvalitetnog, sigurnog i aktivnog življenja, prilagođenog potrebama i sposobnostima svake pojedine starije osobe.

Zaklada "Zajednički put"

Svrha zaklade je podizanje kvalitete života starijih građana grada Zagreba, osiguranje uslužnih i socijalnih servisa za starije,osiguranje različitih oblika skrbi, sprječavanje zlouporabe korištenja imovine starijih osoba biti inicijator i nositelj inovativnih aktivnosti za socijalne promjene na području skrbi starijih. Izgradnja objekata za smještaj i stanovanje. Zaklada ima prvu Stambenu zajednicu za starije. Razvijen projekt „senior centar“ koji omogućava ispunjenje socijalnih, fizičkih, emocionalnih i intelektualnih potreba starijih građana.

Zaklada „Zajednički put” ostvaruje svoju misiju stvaranja društvenih uvjeta za dostojanstveni život starijih ljudi u Zagrebu i uspostavila je razinu prepoznatljivosti među ustanovama i udrugama.

Zaklada je osigurala preduvjete za siguran daljnji rad i želi postići značajniju prepoznatljivost u široj lokalnoj zajednici jer time želi privući veći broj sudionika u procesu stvaranja boljih uvjeta za starije građane grada Zagreba.

Zaklada „Zajednički put“ stoga će poticati što veći broj starijih sugrađana da se uključe u međusobnu socijalizaciju. Pridobivat će volontere svih dobi za obavljanje programskih aktivnosti, postat će središnje mjesto distribucije informacija za starije sugrađane, uvećavat će sredstva zaklade kroz socijalno-poduzetničke, izdavačke i druge djelatnosti i time postati mjesto interesantno oglašivačima, sponzorima i donatorima.

http://zajednickiput.hr

Logo02

Povezane inicijative, akcije ili projekti